مصوبه مجلس برای حفاظت از بافت‌های تاریخی

روز یکشنبه در جلسه علنی مجلس، کلیات طرح حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی-فرهنگی تصویب شد. بر این اساس، این طرح با ۱۹ ماده با ۱۳۸ رای موافق، ۳۶ رای مخالف و ۲ رای ممتنع از مجموع ۲۳۱ نماینده حاضر در مجلس توانست رای موافق بگیرد. همچنین ماده یک این طرح نیز در روز یکشنبه شرح داده شد.

در همین حال به گزارش مرمت گران میراث ماندگار وابسته به شرکت عمران و مسکن سازان فارس به نقل از «ایسنا»، دیروز نمایندگان مجلس ماده ۲ و ۳ طرح حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی فرهنگی را نیز بررسی کردند؛ به‌طوری که در مصوبه‌ای، رعایت حقوق مالکانه مردم در حفاظت و احیای بافت‌های تاریخی و فرهنگی را الزامی دانستند. ضمن اینکه نمایندگان مجلس، سازمان میراث‌فرهنگی را مکلف به تدوین دستورالعمل‌های مورد نیاز برای مدیریت بهره‌برداری، نگهداری و پشتیبانی بناها، اماکن و بافت‌های تاریخی و فرهنگی با اولویت واگذاری فعالیت‌ها به بخش غیر دولتی کردند.ماده یک این طرح مربوط به تعریف اصطلاحات به کار رفته بود و تعریف‌های دقیقی از مفاهیم و واژه‌های «حفاظت»، «مرمت»، «احیا» «صیانت»، «حریم بنا»، «محدوده بافت»، «کاربری متناسب»، «طرح ویژه حفاظت و احیای بافت‌های تاریخی- فرهنگی»، «حمایت» و «سازمان» نیز صورت گرفت تا منظور به کار رفته از چنین مفاهیمی به‌طور کامل مشخص باشد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات این طرح در زمینه ماده ۳ که براساس آن وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مکلف هستند با همکاری سازمان میراث‌فرهنگی و شهرداری‌ها در مدت ۵ سال پس از تصویب این قانون نسبت به تهیه، تصویب و اجرای طرح‌های ویژه حفاظت و احیای محدوده‌های بافت‌های تاریخی – فرهنگی حسب مورد از طریق شورای عالی شهرسازی و معماری یا کمیسیون‌های ماده ۵ قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری اقدام کنند. به موجب مصوبه مجلس شورای اسلامی رعایت حقوق مالکانه مردم در اجرای مواد ۲ و ۳ این قانون الزامی است. همچنین نمایندگان مجلس، سازمان میراث‌فرهنگی را مکلف به تدوین دستورالعمل‌های مورد نیاز برای مدیریت بهره‌برداری، نگهداری و پشتیبانی بناها، اماکن و بافت‌های تاریخی و فرهنگی با اولویت واگذاری فعالیت‌ها به بخش غیر دولتی کردند.

براساس ماده ۲ این طرح نیز به منظور حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی فرهنگی، سازمان مکلف است با همکاری وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و کشور و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ظرف مدت حداکثر ۲ سال پس از تصویب این قانون نسبت به تکمیل، تعیین و ابلاغ محدوده بافت تاریخی فرهنگی کلیه شهرها و روستاهای تاریخی اقدام کند. با همکاری وزارتخانه‌های راه و شهرسازی، کشور و بنیاد

مسکن انقلاب اسلامی ظرف مدت حداکثر ۶ ماه پس از تصویب این قانون نسبت به تهیه چارچوب طرح‌های ویژه حفاظت و احیای بافت‌های تاریخی و فرهنگی از جمله تعیین جرائم با رویکرد صیانت از ارزش‌های تاریخی و فرهنگی و ارتقای کیفیت زندگی ساکنان این محدوده‌ها اقدام کنند. ظرف مدت یک سال پس از تصویب این قانون نیز باید دستورالعمل‌های مورد نیاز برای مدیریت بهره‌برداری، نگهداری و پشتیبانی بناها، اماکن و بافت‌های تاریخی و فرهنگی با اولویت واگذاری فعالیت‌ها به بخش غیر دولتی را تهیه و ابلاغ کنند.



تعداد بازدید: 95