مهم‌ترین اقدام وزارتخانه در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی تقویت زیرساخت‌هاست

 وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در حاشیه بازدید از اماکن تاریخی شهرری در جمع خبرنگاران میراث‌فرهنگی را نمایش استقلال کامل تمدنی و فناورانه ایران دانست و بر تقویت زیرساخت‌ها در دو حوزه گردشگری و صنایع‌دستی تاکید کرد.به گزارش مرمت گران میراث ماندگار وابسته به شرکت عمران و مسکن سازان استان فارس به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تهران، مهندس سید عزت‌الله ضرغامی روز پنجشنبه ۳ شهریور ماه ۱۴۰۱ در حاشیه بازدید از اماکن تاریخی شهرری در جمع خبرنگاران گفت: «در تلاشیم تا تهران را که در گذشته قطب گردشگری نبوده، تبدیل به قطب گردشگری کنیم و در این میان حتما ری هویت و شناسنامه تهران است.»

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: «ری ریشه ملی و مذهبی ماست و حتما باید با همه توانمندی وزارتخانه، ظرفیت‌های آن را به فعلیت برسانیم. مدیریت داشته‌ها در میراث‌فرهنگی خیلی مهم است و اگر امروز همه چیز ما را به خارج از کشور و تحریم ‌وابسته می‌کنند، میراث‌فرهنگی ما نمایش یک استقلال کامل تمدنی و فناورانه است.» 

او گفت: «برخلاف افرادی که تصور می‌کنند میراث‌فرهنگی مانع توسعه است، اتفاقا این انباشته تجربه، بهترین مقوم توسعه است و باید از آن استفاده کنیم. ایران ما از این توانمندی‌ها پر است. یک نمونه‌اش را در برج طغرل می‌بینیم که هزار سال قبل ساخته شده و نوع معماری و مصالحش طوری است که علی‌رغم زلزله بزرگ، پایداری‌اش را حفط کرده و فقط بخشی از آن ترمیم شده است.» 

محدودیتی برای اعطای تسهیلات نداریم

مهندس ضرغامی با تاکید بر اینکه صنایع‌دستی و فعالان و هنرمندان اهل ری هم واقعا ارزشمند هستند، گفت: «در دولت جدید به دلیل عملکرد مناسب در سال ۱۴۰۰، سهمیه بدون محدودیت از تبصره ۱۸ و صندوق توسعه ملی گرفتیم که در گذشته نبوده است. خوشبختانه عملکرد وزارتخانه در حوزه اعطای تسهیلات در سال گذشته مطلوب بوده و جزو دو سه دستگاه اول کشور بودیم.» 

او ادامه داد: «نکته بعدی محل عرضه است. یکی از موانع پیشرفت صنایع‌دستی در سال‌های گذشته مشکلات عرضه محصولات بوده است. اینجا این قول دادم که ان‌شاءالله یک بازارچه خوب با همکاری شهرداری و ‌مسئولان راه‌اندازی کنیم تا با توانمندی بالایی که در حوزه صنایع‌دستی وجود دارد، محلی برای عرضه مناسب به مردم باشد و به هنرمندان این عرصه نیز کمک کند.»

در گردشگری عقب‌ماندگی تاریخی داریم

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: «گردشگری صنعت پیشران در کشور است. هر قدر در این حوزه سرمایه‌گذاری کنیم واقعا نتیجه آن را می‌بینیم. گردشگری احتیاج به تقویت زیرساخت‌ها دارد و متاسفانه زیرساخت‌هایمان یک عقب‌ماندگی تاریخی دارند.»

مهندس ضرغامی افزود: «مهم‌ترین مسئله گردشگری دریایی سوخت شناورهای تفریحی و سرگرمی است که امروز مشکل آن حل شده و برای اولین بار سوخت شناورهای گردشگری به صورت یارانه‌ای پرداخت می شود. امروز وزارت نفت همکاری خوبی با ما دارد و آیین‌نامه‌اش را که مربوط به ماده ۱۰۰ قانون پنج ساله ششم بود، در دولت تصویب کردیم که بندهای خوبی، از جمله سوخت یارانه‌ای دارد.»

او بیان کرد: «بخش زیادی از گردشگری دریایی از قایق‌های تفریحی تا شناورهای بزرگ ۳۰۰ نفره الان در حال برنامه‌ریزی هستند. در آینده نزدیک به جنوب می‌روم و چند کروز که الان در اختیارمان هستند، از نزدیک بررسی می‌کنم. در تلاشیم تا برای زمان برگزاری جام جهانی در قطر بتوانیم آن‌ها را به درستی تجهیز کنیم.» 

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در پایان صحبت‌هایش گفت: «ما هشت تفاهم‌نامه با دستگاه‌های مهم امضا کردیم که هر کدام بخش مهمی از ماموریت‌های ما را انجام می‌دهند و خوشختانه همکاری خوبی داشتند. ان‌شاءالله تقویت زیرساخت‌ها در حوزه اقامتی، مسیرها، جاده‌ها، وزارت نیرو و کشاورزی که شامل فعال کردن انواع و اقسام حوزه‌های گردشگری است، به‌زودی با همکاری دستگاه‌های مختلف انجام شود و آثارش کم‌کم پیدا شود. امیدواریم بتوانیم عقب‌ماندگی تاریخی را در این دوره برطرف کنیم.»

 

 



تعداد بازدید: 159